Trends VT Wonen & Design Beurs 2017

Ook MINTS keek weer ontzettend uit naar de VT Wonen & Design beurs dit jaar. We hebben de laatste trends voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Trend: van nude tot millennium pink

Volop roze op de VT Wonen & Design Beurs. Niet echt vernieuwend, want Pantone maakte al in 2016 Rose Quartz de Color of the Year. Sindsdien zien we roze, naast in de mode, ook steeds meer in het interieur. Roze is een blijvertje en daar is MINTS maar wat blij mee. Want wat is roze mooi… Vooral als we kijken naar de slaapkamers in het VT Wonen en EH&I huis. Nude, poeder roze, peach, burgundy red of fel roze. Roze zie je in allerlei nuances terugkomen; in de woonaccessoires zoals sierkussens, bed- en badtextiel, vloerkleden, maar ook op de muur in het behang en de verf. Gecombineerd met warme, rijke stoffen zoals velours en wol en met materialen als messing, koper en goud wordt het ook nog eens heel chic!

De veelzijdigheid van "Heart Wood"

Ook Flexa heeft nog geen genoeg van de roze tint en riep afgelopen september “Heart Wood”, een warm roze, uit tot kleur van 2018. Op hun stand was te zien welke geweldige kleurencombinaties je daarmee kunt maken. Flexa vroeg 4 bloggers, Souraya van Bintihome, Wimke, Marij van My Attic en Theo-Bert Pot van The Nice Stuff Collector hun eigen stijlkamer te maken met de kleur Heart Wood. Op de foto’s zie je het resultaat en de verschillen!

Trend: art gallery at home

Karwei creëerde een industriële loft om te wonen, werken en leven; een echt kunstenaarshuis. Er waren meerdere gallery walls vol met kunst, illustraties, bordjes, bedrukte stoffen en andere mooie objecten. Het huis kreeg zo echt een persoonlijke stijl. Opvallend waren verder het gebruik van veel zwart, okergeel, bruin, ecru en hout.

"I live where I work where I live"
- Artist Home by Karwei -

The Artist Home van Karwei. Foto’s MINTS.

Inspirerende verzamelingen

Overall keek je je ogen uit naar alle kunstige verzamelingen. Gewoon mooi gestyleerd op een dressoir, aan de wand in lijsten, geëtaleerd op stalen wandrekjes en planken of in kleine wandkastjes. Inspiratie genoeg dus!

Ook in de kinderkamer blijven de wanden niet leeg! VT Wonen gebruikte oude kastlaadjes en bevestigde deze aan de muur.

De stoere kinderkamer in het VT Wonen huis. Foto’s MINTS.

Share this post