Bijzonder blog

Ilse gunt haar meiden Nikkie (5) en Maud (2,5) zoals iedere mama het allerbeste. Ilse is ongeneeslijk ziek en heeft een agressieve vorm van borstkanker. Door haar ziekte zijn er tal van redenen te noemen waarom zij zelf niet in staat is de kinderkamers van haar dochters aan te pakken. MINTS heeft aangeboden Ilse te helpen met de indeling, kleuren en de keuze voor de meubels en accessoires. Terwijl de plannen voor de kamers werden gemaakt, borrelde het idee op om partners van MINTS om hulp te vragen. Wow, wat een respons hebben we gekregen! Zoveel mooie producten die we hebben ontvangen voor de kamers van Nikkie en Maud. Uit de grond van ons hart willen we iedereen bedanken voor alle donaties!!! Lezen jullie mee voor het uiteindelijke resultaat?

Van baby naar kinderkamer

Maud was eraan toe om van haar babykamer naar een stoere peuterkamer over te gaan. Ilse omschrijft Maud als een avontuurlijk meisje, die houdt van buitenspelen, ze is een beetje een tomboy. Gelijk dachten we aan het tipi bed van Woood. Het bed is aangekleed met het prachtige beddengoed van Studio Ditte en een pijltjesdeken van Roomblush. Het handgemaakte knoopkussen van Claudia clau.hart maakt het helemaal af. De gezellige lichtjesslinger van Cottonballs hangt perfect aan de tent.

Het kleurenpalet voor Mauds kamer is mint met wit, zwart en een klein accent in geel en roze. Voor alle wanden hebben we gekozen voor een frisse mint kleur die ook terugkomt in het prachtige behang van Studio Onszelf. Het zwarte accent geeft een stoer randje aan de kamer, net als de roze speelgoedbak op wielen van vurenhout Van Soethout.

Alle meubels zijn van wit hout. De lichte houtkleur komt terug in de wandplanken van Wink of Sara, de plank op de schouw en de details in het bureautje en de kledingkast.

De wanden zijn gezellig gemaakt met de gepersonaliseerde posters van Printcandy, dierenkop van Comingkids, bordje van Studio Klein Geluk en het punnikwoord Droom van Jibbejebba. Op de schouw zit een nieuw vriendje voor Maud; de mooie Joseph Bunny lamp van Rose in April verkrijgbaar bij webshop ‘Gras onder je voeten’. De naam -en triangle stickers van SuzyB maken het helemaal af.

Speciale stoel

Alle spullen uit de kinderkamers mochten worden vernieuwd behalve de steigerhouten stoelen met uitgezaagde hartjes in de leuning. Deze stoelen hebben een speciale betekenis. Onder het zitvlak legt Ilse spullen die haar kinderen later zullen doen herinneren aan hun moeder. Het zijn simpele dingetjes zoals een pannenkoekenrecept, waar dochter Nikkie laatst om vroeg. “Mama, zei ze, als ik later groot ben, wil ik ook pannenkoeken bakken voor mijn kinderen. Maar jij moet mij eerst uitleggen hoe dat moet.” Ergens onder die houten bank zit ook een verborgen vakje, bestemd voor de brieven die Ilse nog wil schrijven voordat het straks niet meer kan. De velletjes zijn nog leeg. Ilse vertelt; “Ik kom niet verder dan ‘Lieve Nikkie’, ‘Lieve Maud’… Waar moet ik beginnen? Ik denk dat het moment vanzelf komt..”

Ilse wil een voorbeeld zijn voor haar kinderen en haar lijfspreuk is dan ook “Samen zijn we sterker”. Zelfs met het re-stylen van deze kinderkamers is dit ook maar mooi gebleken.

"My sister may be a princess, but I'am a supergirl!!"

- Maud -

De kamer van Nikkie

Nikkie’s kamer werd voorzien van een roze lambrisering van verf. De kamer is niet erg groot en dit doet de kamer ruimer lijken. In tegenstelling tot haar zusje, is Nikkie meer een “meisje-meisje” die houdt van roze, hartjes en vlinders.

We hebben een bureautje toegevoegd en heel veel accessoires waar een meisje van 5 heel blij van wordt ☺ De mooie IXXI wanddecoratie met vlinders in combinatie met de grappige ananas spiegel en neon hart-lamp van webshop Gras onder je voeten. De SuzyB en KEK Amsterdam muurstickers maken het persoonlijk en eigen. De handgemaakte familie poppetjes van Studio Poppe symboliseren het gezin. De gepersonaliseerde posters van Printcandy en het leuke letterbord van Ledr maken de kamer van Nikkie helemaal af.

Met grote DANK aan onze sponsoren! Jullie zijn geweldig:

Gras onder je voeten – Joseph Bunny lamp, hart lamp, spiegel, haken
KEK Amsterdam – muurstickers
Cottonball lights the Original – lichtsnoeren
Roomblush – plaid en opbergmanden
Studio Onszelf via Behangexpresse – behang
Ledr – letterborden
Studio Ditte – dekbedovertreksets en kussens
Studio Klein Geluk – wandbordjes
Printcandy.nl – gepersonaliseerde posters en klemborden
IXXI – wanddecoratie met vlinders
Wink of Sara – wandplanken met mintgroene en roze leren banden
SuzyB – naam en triangle stickers
Clau.hart – knoopkussens in mint en roze
Coming Kids – dierenkop konijn en eland
Jibbejebba – punnikwoorden Droom
Studio Sproeten – ansichtkaarten
Van Soethout – opberg/speelgoedbak Joy
Studio Poppe – houten familiepopjes met gepersonaliseerd canvas zakje
Hema – opbergmanden/dozen, knuffels, vaantjes, fotolijsten, plaid, kussens, kaartenrek en tule rokjes

MINTS | Interior & Styling