Meet the founders

Meet MINTS

Hi, nice to meet you!

Mijn naam is Marjolein Bouhuijzen en ben de oudere zus van Suzanne. Ik ben 40 jaar en woon met ons gezin in Uitgeest. Marco en ik zijn 7 jaar samen en hebben 2 kinderen: Nika van 5 en Naud van 3 jaar. Onze hond Cooper is een Engelse Cocker spaniel.

Achtergrond
Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor Modemanagement (TMO) en heb de afgelopen jaren bij verschillende modebedrijven kledingcollecties en concepten ontwikkeld. Ik reisde veel voor deze banen, zowel voor het opdoen van inspiratie in internationale steden als het inkopen van kleding bij producenten in het Verre Oosten. Van mijn reizen naar Hong Kong en Shanghai nam ik altijd wel kleine schatten mee voor in huis. Ik werk nu voor HEMA als categorie manager voor de babywereld en ontwikkel samen met mijn collega’s alle babyproducten.

Passie
Ik heb altijd al een passie voor wonen gehad en heb in veel verschillende huizen gewoond welke ik altijd met veel liefde en oog voor detail heb ingericht. Ons huidige huis kochten we nu 2 jaar geleden en ik heb het afgelopen jaar alles gedetailleerd kunnen uitdenken en voorbereiden. Van de opstelling van de keuken tot de indeling van de slaapkamers en de positie van de haard. Grote beslissingen die ik moest nemen over de keuze van de vloeren en raamdecoratie. Onze tussentijdse huurwoning stond ook vol met aankopen voor ons toekomstige huis!

Mijn interieurstijl
We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Het is een stoer familiehuis geworden met een warm Scandinavisch gevoel. De zwarte kozijnen en de stalen deuren geven het huis die Industriële touch en gedurfde uitstraling waar ik heel erg van houd. Ik combineer graag; van nieuwe design producten met vintage vondsten, tot handgemaakte producten met foto’s van ons gezin maar ook “gewone” producten vind je bij ons terug. Qua kleuren heb ik zwart en wit gecombineerd met vergrijsde pastels in combinatie met mooi behang. Daarbij heb ik gekozen voor veel natuurlijke materialen zoals beton, hout, staal, linnen en wol wat een mooi geheel vormt.

Waarom MINTS
Naast mode heb ik altijd al een grote interesse gehad voor alles wat met interieur te maken heeft. Het is leuk om te zien dat modetrends vaak vooruit lopen op interieurtrends en je dus stiekem al een beetje aan de mode kunt aflezen wat er komen gaat.

De afgelopen maanden ben ik actief foto’s van ons eigen huis op Instagram gaan posten en kreeg ik ontzettend veel enthousiaste en leuke reacties, daarbij ook heel veel vragen; bijvoorbeeld hoe ik tot bepaalde keuzes was gekomen en zaken had aangepakt; over de indeling, kleurkeuzes en interieuraccessoires. Mijn vrienden en familie weten mij al jaren te vinden wanneer ze advies nodig hebben op interieur gebied.

Suzanne en ik
Mijn zus en ik zijn altijd heel close geweest en spraken er al jaren over om “voor onszelf” te beginnen. Qua karakters vullen we elkaar aan en qua achtergrond in onze opleiding en werkervaring versterken we elkaar. Uiteindelijk vielen de puzzelstukjes ineen en hebben we samen MINTS opgericht; ons eigen interieuradvies & styling studio.

Ik heb altijd wel het gevoel  dingen te willen veranderen en te creëren zowel in huis als voor mijn werk. Thuis ben ik klaar (voor nu 😉 en ik kijk er ontzettend naar uit om mensen te adviseren in hun keuzes en om van hun huis een eigen en fijne plek te maken.

Bonjour!

Ik ben Suzanne de Jonge-Bouhuijzen, 38 jaar en ik woon in Abcoude samen met mijn man Douwe, Guus (5) en Hanna (1). Mijn zoon heeft een lapjeskat, genaamd Saartje. We hebben jaren in Amsterdam gewoond, maar op het moment dat de kinderen kwamen, hebben we gekozen voor meer ruimte. De huizenmarkt in Abcoude biedt helaas niet veel keuze, maar desondanks hebben we ons jaren ‘60 huis weten te verbouwen naar een plek die bij ons past.

Achtergrond
Na mijn HEAO studie en Communicatiewetenschap aan de UvA ben ik gaan werken in de media en ontwikkelde ik online campagnes voor diverse A-merken en werkte ik als online brandmanager voor o.a. ELLE en ELLE decoration en marketing manager bij ESSENZA HOME, een internationaal homestyling concept. Naast mijn marketingcommunicatie job bij WAAR, een duurzaam retailconcept, heb ik de opleiding Interieurstyling aan de Academie Artemis gevolgd, waarvoor ik in 2011 ben afgestudeerd. Vanuit trendanalyse en onderzoek ontwikkelde ik interieurconcepten op ruimte- en productniveau, fotostyling producties en visuele presentaties.

Passie
Ik heb een passie voor het stylingvak omdat dit altijd in beweging is en je daardoor jezelf prikkelt om nieuwe (interieur) concepten te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het leuk om aan diverse creatieve projecten tegelijkertijd te werken. Naast MINTS heb ik een duurzaam linnen label genaamd ‘Bon Good’, waarvoor ik homeware producten ontwikkel. Het zijn echte daily essentials met net dat beetje extra WOW. Ik vind het belangrijk dat mijn producten iets toevoegen aan ons dagelijks leven. Ze zijn duurzaam, handmade en gaan generaties mee.

Mijn interieurstijl
Bij ons thuis vind je een mix aan stijlen. Ik kijk vooral naar wat ik mooi vind en ga op mijn gevoel af. Vintage design, natuurlijke materialen en producten met een verhaal. Ik word geïnspireerd door de franse ‘je ne sais quoi’ stijl, wat letterlijk ‘ik weet niet wat’ betekent. Je ne sais quoi is dat onverklaarbare talent van de Fransen om een stijl neer te zetten die heerlijk nonchalant maar o zo verzorgd oogt. We zijn ook vaak in Frankrijk te vinden en hebben onze vaste vintage woonadresjes in Reims (La Champagne). Ook via Instagram heb ik al wat mooie vondsten gedaan. Daarnaast ontwikkelen we veel van ons interieur zelf, zoals onze inbouwkast in de keuken waarbij we industrieel blauwstaal combineren met antieke geloogde louvredeuren. In iedere kamer van ons huis is ook mijn eigen linnen te vinden.

Waarom MINTS
Zowel zakelijk als privé wordt mij altijd gevraagd naar de laatste nieuwe (concept) stores, hippe eettentjes en andere must sees en geef ik regelmatig tips aan vriendinnen over fijne producten voor in huis of voor de baby & kinderkamers. Ik houd ervan mooie nieuwe woonproducten en adresjes te ontdekken, op inspiratie trips te gaan en al hetgeen ik heb ontdekt door te geven. Nu voor MINTS heb ik de kans dit ook zakelijk toe te passen in inspirerende (interieur) concepten. Daarnaast brainstorm ik graag met anderen over hun stijl, smaak en wensen, zodat zij net zo’n persoonlijk huis krijgen als wij hebben.

Marjolein en ik
Naast zussen zijn we ook echt vriendinnen. Al hoelang ik mij herinner doen we veel samen. We hebben ieder onze eigen smaak, maar hebben zeker ook producten die we allebei in huis hebben. Zoals het all-time favourite zwart-wit ‘bomen behang’ van Cole & Son. Onze liefde voor interieur delen we al heel lang. En wat is er dan leuker dan dit nu ook op zakelijk vlak in te vullen!